Ortadoğu’da Laik ve Kutsal Politikalar
Şahruh Akhavi
“Eser, siyasi tarih ile siyasi düşünceler arasında yol alırken bilgi sosyolojisini Ortadoğu’ya başarıyla uyguluyor.”
Asef Bayat, Leiden Üniversitesi
“Bu kitap Ortadoğu’nun entelektüel düşünce tarihini incelemek isteyen herkesin mutlaka okuması gereken bir çalışma.”
Nicola Pratt, Women and War in the Middle East editörü
“Shahrough Akhavi, bu aydınlatıcı ve kolay anlaşılır eserinde Ortadoğu siyasi düşüncesini ustaca ele alıyor.”
James Piscaroti, Avustralya Ulusal Üniversitesi
Bu kitap, Ortadoğu’da son dönemde meydana gelen olayların perde arkasına inmeye ve bölgedeki siyaset araçlarını tam olarak anlamaya çalışan birkaç etkin girişimden birisi. Ortadoğu: Laik ve Kutsal Politikalar, temel tarihsel ve teorik bağlamları sağlam bir dengede sunuyor.
Shahrough Akhavi, bu kitabında Ortadoğu’da tarihsel gelişime yanıt olarak siyaset anlayışın nasıl evrimleştiğini ortaya koyuyor. Bu gelişmede kuşkusuz merkezi rolü İslam dini oynuyor.
Kitap, ortaya konulan İslami siyasi tepkilerin arkasındaki gerçeği açıklayıp, konuyla ilgili efsaneleri ortadan kaldırıyor. Akhavi, birey, sivil toplum, devlet, adalet, otorite ve yükümlülük gibi evrensel kavramlara ve bu kavramların Ortadoğulu düşünürler tarafından nasıl yorumlandığına odaklanıyor. Sonuç olarak, bölgenin siyasi panoramasıyla ilgili heyecan verici bir tabloyu önümüze seriyor. Kitabın ufuk açıcı perspektifi, küresel siyaset teorisine yeni bir soluk getirirken, Ortadoğu siyasetini araştıranlara sağlam bir zemin sunuyor ve Ortadoğu Siyaset Teorileri dizisine önemli bir katkı sağlıyor.
Şahruh Akhavi, ABD, Columbia, Güney Carolina Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler profesörlüğü yapıyor. Religion and Politics in Contemporary Iran (Çağdaş İran’da Din ve Siyaset) kitabının yazarı…
Sayfa Sayısı: 370
Basım Yılı: 2012
Özgün Adı: The Middle East The Politics Of The Sacred And Secular
Yayınevi: Asur Yayınları